Veenstra Tandprotheticus Emmen tel:0591-612279

Kunstgebit Zorg voor U

onze partners

Zonder samenwerking is geen enkel bedrijf tegenwoordig meer levensvatbaar. Dat geldt met name voor ons. Wij als tandprotheticus werken in de zorg keten samen met andere zorgverleners in de mondzorg. Allereerst natuurlijk de directe samenwerking met ons eigen Tandtechnisch Laboratorium op ons adres in Emmen. Vanuit de tandprothetische praktijk, waar het contact met de patient plaatsvindt, worden de inmeetgegevens van zijn/haar mond en tanden doorgegeven aan het laboratorium, waar de tandprothese wordt gemaakt. Het is u waarschijnlijk bekend dat de behandelingen in verschillende stappen gaan. Als de bewerking 'om de hoek' zit, dan is duidelijk dat er direct overleg kan plaatsvinden en dat kleine aanpassingen aan de tandprothese gedaan kunnen worden terwijl de patient wacht wacht. 
 

Tandartsen

Bij het maken van tandprothesen werken wij nauw samen met de tandartsen in ons werkgebied Emmen en omstreken. Een tandarts geeft opdracht voor het maken van een kroon of brug en stuurt de patient door naar ons voor het aanmeten van een kunstgebit. Wij werken, in de verschillende stappen, nauw samen met de verschillende tandartsen in Emmen. Bovendien voeren wij praktijk in Emmen, Schoonebeek en Emmercompascuum.


Specialisten Ziekenhuizen

Bij specialistische mondzorg hebben wij het over de kaakchirurg, de orthodontist en de implantoloog. Dat zijn de specialisten in de mondzorgketen die de correctie- en operatieve ingrepen uitvoeren bij patienten. Bij een kroon of brug op een implantaat of een klikgebit heeft de patient met de eerste twee te maken. Heeft een kind of volwassene een beugel nodig, dan komt de orthodontie in beeld. Bij de aanschaf van een snurkbeugel werken wij nauw samen met het team dat dit verzorgt.


Mondhygiënisten

Het belang van een goede mondhygiëne hebben we uitgebreid beschreven op deze site. De zorgverlener die zich hiermee specifiek bezighoudt is de mondhygiëniste, die tandsteen verwijdert om zo tandvlees ziekten te voorkomen en het gebit schoon te houden. Bij het dragen van diverse tandprothese en tandcorrigerende behandelingen is extra mondzorg noodzakelijk.Opleidingen

Voor de overdracht van kennis, kunde en de juiste beroepshouding, zijn wij actief betrokken op het niveau van de uitvoering van het vak en de theoretische scholing.

Wij verzorgen voor toekomstige professionals in ons laboratorium werk- leerplaatsen in samenwerking met de opleidingen in de omgeving en zijn erkend leerbedrijf. Het SVGB geeft deze erkenning uit en toetst de kwaliteit. Zij bieden daardoor een perspectief voor jongeren op de lange termijn.

Daarnaast zijn wij als coordinator bij de landelijke tandprothetische opleiding betrokken.


Professionals werken samen in de mondzorg! Werkt u met ons mee?

Site ontworpen door ABIO BV Plecht 38, 1319 BD Almere http://www.abio.nl