Veenstra Tandprotheticus Emmen tel:0591-612279

Kunstgebit Zorg voor U

Vragen en antwoorden over het dragen kunstgebit

Hoe wen ik aan een kunstgebit?

Een eerste kunstgebit vraagt zeker om de nodige gewenning. Ook een vervanging van een oud kunstgebit door een nieuw vraagt weer wat aanpassingen van u. Het eten en het praten gaan in het begin anders. In het begin eet u mogelijk ongemakkelijker en voorzichtiger. Maar als u eenmaal merkt wat wel en niet kan met een kunstgebit, dan gaat het ongemakkelijke er snel af. Vooral in het begin adviseren we u zacht en vloeibaar voedsel te kiezen en dit met een paar dagen te vervangen door voedsel dat wat steviger is. Na verloop van tijd kunt u wel weer een appel eten. Maar grote stukken voedsel afbijten, blijft lastig, omdat daardoor het kunstgebit stuk kan gaan.

Het dragen van mijn nieuwe kunstgebit is pijnlijk, is dat normaal?

Het dragen van het nieuwe kunstgebit kan in het begin wat vervelend zijn. Bij het plaatsen van het kunstgebit is dit niet het geval, maar na een paar dagen kan het strakker aanvoelen rond de kaken, wat pijnlijk is. Slijp of vijl nooit zelf aan uw kunstgebit. Dit kan ten koste gaan van de pasvorm. Neem altijd contact met ons op. Vaak kunnen wij u met een eenvoudige correctie van de pijn afhelpen. U moet het gebit dan het liefst een week gedragen hebben, omdat wij anders moeilijk kunnen zien waar de pijnlijke plaats zich exact bevindt. Maar u hoeft nooit onnodig met pijn rond te lopen. Dus ook wanneer u na twee dagen last heeft van een drukplekje, kunt u ons altijd bellen. Wij vinden de nazorg erg belangrijk en zien u liever een keer te veel dan een keer te weinig!

Ik krijg mijn nieuwe kunstgebit niet (goed) uit. Wat moet ik doen?

Als u uw prothese niet uit krijgt, wil dat alleen maar zeggen dat hij een uitstekende pasvorm heeft. Door met water uw mond te spoelen, wordt het vacuüm tussen het gebit en het tandvlees verbroken en kunt u het gebit gemakkelijk uit doen.


Site ontworpen door ABIO BV Plecht 38, 1319 BD Almere http://www.abio.nl