Veenstra Tandprotheticus Emmen tel:0591-612279

Kunstgebit Zorg voor U

informatie tandprothese

Wat is een tandprothese?

Een prothese zegt dat het een kunstmatige vervanging was van een lichaamsdeel dat defect geraakt is. Tanden en kiezen verslijten in de loop van de tijd of raken door een ongeluk defect. Tandprothese betekent dat een tand vervangen wordt door een kunstmatig element. Als de restauratieve tandheelkunde voor uw situatie geen oplossing meer kan bieden doordat uw tanden en kiezen niet langer door de tandarts hersteld kunnen worden, dan komt u in aanraking met de tandprothese. Het kan zijn dat in uw situatie een of meerdere tanden of kiezen sterk zijn aangetast of helemaal verloren zijn gegaan. Wat daarvan de oorzaak was is niet zo van belang. Het is belangrijker voor u te zien welke mogelijkheden er zijn om datgene dat verloren is gegaan te herstellen of te vervangen met behulp van een tandprothese oplossing. 

Tandprothese is een woord waarmee veel verschillende soorten tandvervangende middelen worden aangegeven. Tandprothetische zorg is waar wij de tandarts in ondersteunen en wat wij doen en waar ons hart ligt. Wij doen dat voor u en we delen onze kennis graag met u over de verschillende mogelijkheden. Er kan vaak meer dan u denkt. 

Verschil in tandprothese 

Allereerst is er voor bijna ieder probleem wel een oplossing. Schroom daarom niet om eens met ons te komen overleggen, want er zijn zoveel verschillen in de diverse tandprothese technieken. Wat het beste voor u is, hangt helemaal van uw situatie af. Wij luisteren dan ook aandachtig naar uw wensen en sluiten met ons advies daarbij aan. 

Wij hebben als Veenstra Tandtechnisch Bedrijf, zowel een tantechnisch laboratorium waar de tandprothese wordt vervaardigd, als een tandprothetische praktijk. Als tandprotheticus, geef je informatie en advies over de verschillende typen tandprothese oplossingen. 


Uw tandprothese is onze zorg!

Typen tandprothese


Een tandprothese kan of een tand of een kies zijn of het kunnen meerdere elementen samen zijn. Een woord voor meerdere vervangingen tegelijkertijd is een gebitsprotese. Deze termen worden door elkaar heen gebruikt.

Je hebt totale gebitsprothesen en gedeeltelijke. De gehele gebitsprothese is weer te verdelen in een bovenkaak en onderkaak prothese. 
Je hebt vaste en je hebt flexibele tandprothese typen. Er zijn prothesen die uitneembaar zijn en andere prothesen worden door middel van implantaten in de kaak vastgezet. Er zijn dus veel verschillende soorten tandprothesen te onderscheiden.


indeling soorten tandprothesen


Vast of Flexibel MateriaalVast op Implantaat
Enkelvoudige tandprotheseKroonKroon
Meervoudige tandprotheseBrug
Brug
Totale gebitsprothese BovenkaakKunstgebitKlikgebit
Totale gebitsprothese 
Onderkaak 
KunstgebitKlikgebit
Gedeeltelijke gebitsprotheseFrameprothese
Plaatje


Bij een tandprothese op een implantaat is de prothese gemaakt om vast te dragen en wordt de prothese in de kaak vastgezet. Deze tandprothesen worden dus niet losgemaakt, niet anders dan wanneer een reparatie door de tandarts nodig is. Daar is een uitzondering op en dat is de klikprothese. Deze klikt in/op de implantaat en kan dus uitgenomen worden door de prothese los te klikken. Aan beide vormen zitten voor- en nadelen.

De frameprothese kan van vast of flexibel materiaal worden gemaakt en hoe dat gebeurt hangt samen met uw mondgevoeligheid of mogelijke allergie problemen. Dat willen we ten allen tijde voorkomen. Wij hebben bij Veenstra Tandtechniek veel kennis van de materialen omdat wij zelf onze prothesen maken. Jarenlange klantcontacten geven ons de mogelijkheid om ervaring met u te delen. Op die manier adviseren we u zo goed mogelijk over wat voor u passend is.

Enkelvoudige Tandprothese

 

Meervoudige TandprotheseTotale Gebitsprothese BovenkaakTotale Gebitsprothese OnderkaakGedeeltelijke Gebitsprothese

KlikgebitWij zoeken samen met u precies uit wat voor u een passende tandprothese is !